عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از شیوه فعلی مبارزه با موادمخدر، گفت: برای مدیریت و کنترل مصرف موادمخدر وزرات بهداشت باید از اختیار قانونی خود استفاده کرده و مواد مورد نیاز معتادان را تامین کند.

ایرج عبدی در گفت‌ وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در توضیح لزوم تغییر شیوه مبارزه با مواد مخدر برای اثرگذاری بیشتر، گفت: آنچه امروزه به عنوان شیوه مبارزه با مواد مخدر در حال اجرا است آسیب بسیاری برای خانواده‌ها به همراه دارد، معتاد زمانی که به هر دلیلی این مسیر را انتخاب می‌کند برای تامین مواد مورد نیاز به هر شیوه ای از درآمد خانواده گرفته تا فروش لوازم منزل، دزدی و جرایم سطح پایین دست می‌زند، در نهایت هم متاسفانه به یک کارتن خواب تبدیل می‌شود.

نماینده مردم خرم‌آباد و دوره در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با این شیوه نه تنها به خانواده و جامعه آسیب وارد می‌شود بلکه منظر شهری نیز به هم می‌ریزد؛ لذا شیوه مبارزه باید تغییر کند به گونه ای که آسیب ها تنها متوجه خود معتاد باشد و  اقتصاد خانواده یا اطرافیان و جامعه متحمل سختی نشوند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی دولت باید در زمینه تامین مواد موردنیاز معتادان وارد عمل شود، افزود: به طور قطع دولت با اختصاص سهمیه مواد مخدر معتادان از تمایل این افراد به مواد پرخطر جلوگیری می‌کند، این شیوه کاهش آسیب، مدلی است که وزارت بهداشت و درمان مجوز اجرای آن را دارد، در واقع وزارت بهداشت مواد مخدر را به قیمت پایین و یا حتی رایگان می‌تواند برای معتادان تهیه کند به گونه ای که معتادان کاملا تحت کنترل مواد را مصرف کنند.

عبدی با تاکید بر اینکه شیوه فعلی مبارزه با مواد مخدر صد درصد اشتباه است، گفت: این شیوه آسیب‌های اجتماعی را افزایش داده لذا باید با تامین مواد مخدر مورد نیاز از آسیب خانواده و جامعه جلوگیری کرد، با این اقدام همچنین اقتصاد قاچاق مواد مخدر تحت تاثیر قرار گرفته به شکلی که رغبت نسبت به سوداگری و قاچاق کم می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم، یادآور شد: زمانی که کنترل و مدیریت مصرف مواد مخدر در دست دولت باشد، عرصه برای قاچاقچیان مواد مخدر تنگ می‌شود و سودآوری برای این افراد نخواهد داشت، با این اقدام انتظار کاهش شیوع مصرف مواد مخدر امری واقع بینانه است.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت و درمان برای این منظور به منابع مالی محدودی احتیاج دارد تا مواد مورد نیاز معتادان را به شکلی مدیریت شده تامین کند، این منابع با تجمیع منابع درمان اعتیاد، مبارزه با مواد مخدر و اخذ جریمه مالی از قاچاقچیان به راحتی تامین می‌شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: درمان اعتیاد و کاهش آسیب دو شیوه مبارزه با مواد مخدر است که کاهش آسیب مهمتر و موثرتر است، این اصلاح شیوه مبارزه با مواد مخدر کاملا عملیاتی است؛ در این خصوص از وزیر بهداشت و درمان نیز دعوت شده تا با حضور در کمیسیون اجتماعی پاسخ دهد که چرا از این اختیار قانونی جهت کاهش آسیب استفاده نمی‌کند./

پایان پیام

 

برچسب‌ها

آخرین اخبار